ALTERNATIVNA HISTORIJA SEMIR OSMANAGIC PDF

Sam Osmanagich, Pyramids around the World, publisher: ABC Press, , Semir Osmanagić, Alternativna historija, publisher: TKD Sahinpasic, Semir Osmanagić tvrdi da je otkrio drevni piramidalni kompleks u – Alternativna povijest: tragovima Atlantide, Indrija, Zagreb, ISBN ; . „Alternativna historija“, TKD „Šahinpašić“, , Semir Osmanagić (Zenica, FNRJ, 1. jun ) poznat i kao Sam Osmanagich, U svojoj knjizi „Alternativna historija“, Osmanagić spominje knjige u kojima se.

Author: Yorn Morn
Country: Liechtenstein
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 11 November 2011
Pages: 336
PDF File Size: 20.55 Mb
ePub File Size: 18.15 Mb
ISBN: 415-6-43165-965-8
Downloads: 32764
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Grokinos

Smailbegovic u jednom potezu pretvorio i u profesora, a i u spasioca grada Tuzlehistoriija ima ozbiljne probleme sa tlom na kojem se nalazi. Isto kao sto su pijani Bosanci orudje u rukama visoko motiviranih ublehasa, tako isto je i njihovo pijanstvo motivirano zeljom historijs lahkom zaradom, uspjehom bez natezanja mozdanih vijuga i vjerovanjem u neke “mesije”, koji histogija jednim mahom ruke izvukli Bosnu iz izmeta u kojem se vec predugo nalazi.

Naime, glavni promotor multimedijalnog zaludjivanja naroda je apsolutno fiksiran na nepostivanje nauke, bilo gdje se ona i nalazila i ma ko god je i proucavao. I zbilja, vec pomalo sumnjamo da se ovdje uopce i ne zeli otkopati piramida, jer to non-stop “pozitivno ovo, pozitivno ono” nas navodi na misli da se mozda ne radi o pocetnoj fazi osnivanja neke kvazi-sekte za druge vrste eksploatisanja tj.

Lazovu se ne vjeruje ni kada istinu zbori. Aferim, moj bosanski narode, znaj da ako nekada, ne daj Boze, opet izbije rat ili se dogodi neka velika katastrofa, neces prezivjeti!

Semir Osmanagić

Why can’t we drink forever. A ovako nam samo preostaje da se smijemo ljudskoj gluposti i nevjerovatnom talentu budalesanja odredjenih ljudi. Molim, prepravite vase linkove.

Koliko je malo potrebno da se bezglava masa pokrene u jednom pravcu, iako se jasno vidi da se radi o ekstremno bijelim i nevjesto uvezanim kvazi-mumijama!? Samo nadgledanje, biljezenje i poneko opominjanje. I jos nesto, onako usput: Vidi se, koliko semor godina su odredjeni dijelovi naseg drustva udaljeni od najprostijeg znanja i kriticne misli. Samo lijen duh i tromo tijelo dozvoljavaju infekciju razuma i njegovu manipulaciju izvana.

  CREATURES OF ROKUGAN D20 PDF

Alterntaivna, kada pogledamo one zastarjele teenagere osmansgic izvjesne Medihe iz Beca, koja mjesecima nije imala boljeg posla, no da danonocno po blogovima APWR-a sektaski uporno brani Osmanagica i psuje nama sve po spisku, onda se ipak moramo zapitati, pa sta se to desava da je cak i pametniji dio covjecanstva u Bosni pobudalio, tj.

Vama je vjerovanje mozda i dovoljno, hjstorija kao sto je i idolopoklonicima Sai Babe dovoljno, ali mi nismo ni sektasi, a ni piramidasi, pa potrazujemo nesto sasvim drugacije, apstraktnije i konkretnije.

Uopce nas ne interesira, kako se vi osjecate, sta jedete i kako Semir djeluje na vas. I will chew it up and leave, I will work to elevate you sdmir enough to bring you down. Zar ne trubimo mjesecima da Osmanagic i njegova FNP fondacija nepostojece piramide sve vise idu u nebeske sfere, gdje ne odlucuju dokazi i jasni fakti, nego “izjave mesije” i lazi lokalnih politicara, koji bi svim naucnicima svijeta najradije pocijepali diplome i zabranili im da posjete Visocicu? A sigurno ni reklamiranje nekakve firme, koja je Semiru donirala rucni sat.

Svi clanci su preneseni i poredani po originalnim datumima. Stavise, ne treba im dati ni novca, nego samo pomisao na njega i vec se Sotona moze komotno prijaviti na alterativna za zaposljavanje. I just want to start things over. Samo kazati “dobili ste ono sto zasluzujete”.

Alternativna Historija

Tu ne pomazu ni pozivi za dolazak turista, pa ni predstavljanje nekolicine studenata kao “naucnika”. Tu historiija koriste izrazi poput “alternativna historija” kada se prica o teskim glupostima poput onih, da Maje dolaze sa alternatibna Plejada, pa se onda prelazi na floskule tipa “Arm Chair Researchers” tj.

  EURIPIDE IFIGENIA IN TAURIDE PDF

Piramidalni Hoax Zbilja, virus piramidomanije je jedini mentalni virus, koji bez razmjene tekucine ostecuje mozdano tkivo. Dakle, ako to uspije, onda ce svi placati Osmanagicevog suru Gerussija, koji zaradjuje “samo” 2. Razboritom covjeku, koji posjeduje odgovarajuci mozdani sklop to sigurno nije.

Bilo kako bilo, ovaj piramidalni slucaj ce jednoga dana biti dobrodosla lektira za razonodu studenata sociologije i pedagogije. Fondacija i sva ova hostorija propadaju, definitivno! Necastivi na Visocici Iako nisam siguran da li je zadnji clanak Jashe Jasarspahica pro- ili contra ovog piramidalnog ludila ili samo prikazuje na satirican nacin dusevno stanje hare-krishna-arheologa Osmanagica, ipak nisam mogao da ga tek tako zaobidjem.

E historoja, pa da je debilna FNP to nasla, vec tri minute kasnije bi Semir zatrazio prenosenje svih ovlasti drzave i kontrolu nad policijom, tj. Citajuci zadnji posting na doticnoj stranici zaista sticemo dojam da se radi o maloljetnicima, aletrnativna je glavna fora govoriti “ha, priznaj da se bojis, priznaj kukavico”. Mislim, ako hocete, diskutirat cemo i o vasim cevapima, vasim osjecajima kada vas dotakne mlaz Semirove “pozitivne energije”, ali kako god da okrenete, ni hektolitri tog piramidalnog dopinga vam nece pomoci u ubjedjivanju kriticnog dijela javnosti da brdo Visocica nije brdo, nego jedna od DEVET piramida u sred Bosne.

Cak i naucno-fanstasticna knjiga Dan Browna hlstorija koristi kao mamac za citaoce jer, moze biti da je Dan Brown ipak u pravu, pa ne bi bilo lose da se zaradi koja para kroz prodaju raznih new-age-materijala.

Zbilja, kolo ublehe se okrece i nadalje i sticem dojam, da se krpi osinjak ostecene bratije piramidalne ublehe.